Menü Bezárás

Országos Művészeti Tanulmányi Versenyek

A 2023/2024. tanévi Országos Művészeti Tanulmányi Versenyek (OMTV)
részvételi feltételei, követelményei, időpontjai, jelentkezés

Készülj fel az OMTV versenyek fordulójaira a versenyekkel kapcsolatos információk böngészésével és a korábbi feladatok, megoldások tanulmányozásával

2023. augusztus 14.

Forrás: Oktatási Hivatal, frissítés: 2023.09.14.

Művészeti versenykiírások 2023/2024.

2023. augusztus 14.

Tájékoztató a személyes adatok kezeléséről
Többletpontok a felsőoktatási felvételi eljárásban

Versenyszabályzat

Az oktatási és kulturális miniszter közleménye „Az országos szervezésű művészeti tanulmányi versenyek versenyszabályzata” közzétételéről

A Belügymisztérium által meghirdetett, az Oktatási Hivatal illetékességébe tartozó tanulmányi versenyek:

A köznevelésért felelős miniszter által meghirdetett és anyagilag támogatott tanulmányi versenyek

Országos szervezésű művészeti tanulmányi versenyek

Az alapfokú művészeti iskolák, valamint a művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok versenyeinek megrendezése a versenyszabályzat betartásával egységes szervezési és lebonyolítási követelmények alapján történik.

Az alapfokú művészeti iskolákba, valamint művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumokba járó művészeti tanszakra beiratkozott valamennyi tanuló joga, hogy a kiírásban meghatározott feltételek szerint versenyen vegyen részt.

Az Oktatási Hivatal (továbbiakban: OH) ellátja a művészeti versenyek versenyszabályzatában leírtak alapján a versenyek előkészítésével és szervezésével összefüggő feladatokat.

A köznevelésért felelős miniszter által meghirdetett és anyagilag támogatott tanulmányi versenyek részvételi feltételeit, követelményeit, a lebonyolítás rendjét és időpontjait az alábbi versenykiírások tartalmazzák.

NEVEZÉSI lapok (szerkeszthető formátumban)

NYILATKOZATOK a versenyanyag digitális beküldése esetén (szerkeszthető formátumban)

Versenyek az alapfokú művészeti iskolák részére

Az alapfokú művészeti iskolák tanulói számára meghirdetett versenyen csak az alapfokú művészeti iskolákkal tanulói jogviszonyban álló növendékek vehetnek részt.

A versenyen nem vehet részt az a tanuló, aki ugyanazon a tanszakon művészeti szakképzést folytató szakgimnázium tanulója, illetve művészeti felsőoktatási intézmény hallgatója.

Kizárható a versenyből az a versenyző, aki a nevezési feltételeknek nem tett eleget, nem valós adatokat közölt, nem megengedett segédeszközt használ.

A versenykiírásban meghatározott időkeretet nem lehet túllépni.

A versenyző kötelező és szabadon választott műsorának jogtiszta kottáit a verseny helyszínén a nevező intézménynek be kell mutatnia.

Versenyek a művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok részére

A művészeti szakképzést folytató szakgimnáziumok tanulói számára meghirdetett versenyen csak az intézményekkel tanulói jogviszonyban álló növendékek vehetnek részt.

A meghirdetett versenyen nem vehet részt az a tanuló, aki ugyanazon a szakon művészeti felsőoktatási intézmény hallgatója.

Kizárható a versenyből az a versenyző, aki a nevezési feltételeknek nem tett eleget, nem valós adatokat közölt, nem megengedett segédeszközt használ.

A versenykiírásban meghatározott időkeretet nem lehet túllépni.

A versenyző kötelező és szabadon választott műveinek eredeti kottáit a verseny helyszínén regisztráláskor be kell mutatni.

Versenyfeladatok, javítási útmutatók

2014. április 10.

A XI. Országos Kodály Zoltán Szolfézs- és Népdaléneklési Verseny döntő fordulójának feladatai.

Központi írásbeli verseny


Szóbeli verseny

A XI. Országos Kodály Zoltán Szolfézs- és Népdaléneklési Verseny területi válogatóinak feladatai.

Központi írásbeli verseny

Szóbeli verseny

szerkesztés alatt